Feb
18

Преди да продадем дома си

708592305Продажбата на дома никак не е лесна работа. За да получите максимално добра цена за минимално кратък срок, трябва да вложите допълнителни усилия за подобрението му.

Първо е добре да се консултирате с професионален брокер, който без съмнение и от опит може да ви даде насоки за основните потенциални участъци с нужда от подобрение.

Има няколко лесни и бързи стъпки, които ще ви улеснят преди да започнете процеса по продажба на имота си. Ключът, както винаги, е в детайлите.

  1. Мухъл

В случай, че сте от хората, които са избрали да не санират дома си, а вашите съседи са го направили, е твърде възможно по ъглите на част от стените ви да се е появил мухъл. Има доста богато разнообразие от препарати за почистване, но имайте предвид, че особено в зимните месеци бързо се разпространява, затова се погрижиете навреме! Банята е друга уязвима зона, така че огледайте всяко кътче.

  1. Уреди

В случай, че сте решили да продадете имота си с част от уредите, които вече не използвате но работят, уверете се, че наистина функционират и са добре почистени. Едно от най-неприятните и сконфузни неща, е да рекламирате дома си с инсталирани уреди, а при оглед да се окаже, че създават проблеми.

  1. Тоалетната

Звучи малко прекалено, но именно това е елементът, който най-често има нужда от проверка и усъвършенстване. На пазара има не твърде скъпи варианти. Инвестицията обаче си заслужава, защото ще придаде съвсем нова представа и оценка за вас и дома ви. Хигиената във всяка стая от дома ви е ключова за продажбата.

  1. Дръжки

Както вече сме ви споделяле, кухнята е едно от помещенията, което или може окончателно да развали сделката, или да наклони везните във ваша полза. Там, разбира се, се изискват и доста средства за ремонт. Има обаче един лесен трик за освежяването й – просто сменете дръжките на шкафовете и добре почистете вратитичките. Именно те най-често и най-бързо се зацапват. Подберете внимателно новите дръжки и бъдете сигурни, че бъдещите купувачи, особено дамите, ще забележат разликата.

  1. Външната врата

Да купувате нова външна врата изискава сериозна инвестиция. Но, след добро почистване, а защо не и един пресен слой боя (където това е възможно), неминуемо ще придаде нов и приветлив вид на вашия дом. Няма да навреди и да инвестирате в ново килимче пред вратата. Нека не забравяме – първото впечатление е най-важно!

Каквото и да е състоянието на дома ви, усмивката и позитивното отношение винаги се забелязват. Не ги подценявайте!

Не забравяйте, че професионалният брокер е с опит в подобраване на  ключови детайли на имоти и би ви дал най-бързи и адекватни съвети от практиката, от къде да започнете и как да не губите излишно време и средства в ремонти.

По материали от – За ИМОТИТЕ.БГ

6,986 Comments